Lecții de muzică pentru preșcolari

JouriO scurtă prezentare a Metodei Bianco

Blog

O scurtă prezentare a Metodei Bianco

O scurtă prezentare a Metodei Bianco

Așa precum în video, dar mai în detaliu, acest articol de blog își propune să dezvolte explicația metodei  Bianco, ce înseamnă ea și de ce consider că este o experiență unică și ideală pentru orice copil de vârstă preșcolară.

Meseria mea de bază este de percuționist profesionist și am o experiență de peste 15 ani în domeniu, dar adevărata mea pasiune este cea profesor de muzică, și mai precis, propedeutică muzicală, domeniu pe care îl studiez și  un curs pe care  l-am dezvoltat în ultimii 10 ani de contact direct cu copii între unu și șase ani.

În urmă 2010 am avut ocazia să  încep lucrez cu copii de vârstă preșcolară și ceea ce la început a fost un joc, încet-încet s-a transformat în pasiune. Acum, 

bucuria mea cea mai mare este atunci când pot să  vorbesc și să interacționez cu copii, cu elevii mei, prin intermediul cursurilor mele de propedeutica muzicală.

Acest termen – propedeutica muzicală descrie disciplina care te pregătește pentru studiul muzicii și unde găsești tot ceea ce ai nevoie pentru a înțelege termenii muzicali de bază, cum ar fi, sunetul muzical, timbrul, ritmul, melodia și nu în ultimul rând intensitatea sau nuanțele.

Metoda pe care o folosesc eu, în cursurile mele de propedeutică muzicală se bazează pe un curcubeu de activități educative foarte distractive  și am decis să numesc această metodă, Bianco.

Am ales un nume care să rezoneze cu al meu, (Bianca = albă ital.) dar în același timp să simbolizeze toate modurile de expresie artistică pe care eu le folosesc în timpul unei lecții.

Așa cum știți, Albul este o culoare acromatică, care este rezultatul tuturor culorilor spectrului vizibil, prin și în prezența luminii.

În cazul metodei mele, lumina simbolizează cunoașterea, informațiile  iar culorile spectrului vizibil reprezintă toate mijloacele prin care umanitatea se poate exprima prin artă, în toate formele sale.

Metoda constă în implicarea tuturor simțurilor și modurilor de exprimare artistică având ca scop sedimentarea informațiilor, în memoria pe termen lung, prin emoție împreună cu  logica și calculul pentru a putea dezvolta ambele laturi (uman și real) în armonie.

O lecție de muzică în metoda Bianco oferă:

Muzică și cântece (pentru exprimare sonoră), cu mișcări și gesturi care ajută la exprimarea fizică.

O poveste (care transmite informații prin crearea de imagini mentale și retorică)

Un desen /exercițiu de pregrafică, pentru stimularea relației mână-ochi și sedimentarea informațiilor prin semne grafice, în combinație cu expresia emoției prin culoare.

Un exercițiu grafic de rezolvat – pentru dezvoltarea logicii și a ingeniozității.

Un joc – pentru stimularea și gestionarea emoțiilor și simularea comunității / grupului de apartenență.

La care de multe ori se poate alătura și Un experiment – pentru a aduce arta în lumea fizică.

Dacă ești părinte, bunic sau chiar învățătoare și dorești să oferi experiența completă a unei lecții DE MUZICĂ ÎN METODA BIANCO, prin toate mijloacele exprimate mai sus, nu ezita să vizitezi acest site, unde vei găsi  o lecție gratis și veți putea descărca  pagini de colorat și pregrafica, cantecul și povestea respectivei lecții, și nu numai!

Dacă aveți întrebări sau doriți să descoperiți întreaga gamă de activități pe care o propun, lăsați un mesaj iar eu și echipa mea, vom răspunde cu tot dragul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Up

TODOR BIANCA FLAVIA

Acest site își propune să facă imposibilul. Să creeze un sitem prin care copii să facă primii pași în învățarea muzicii numai prin activități distractive, îndrăgostindu-se la fiecare pas.

Orice element de teorie muzicală este transformat în personaj, poveste, joc, cântec, experiment și exercițiu, și asta dragii mei, va transforma imposibilul în posibil.

Social Share
H E L L O T H E R E